Tesla Robotaksi Nedir? Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Tesla'dan büyük bir teknolojik devrim daha geliyor. Yaz aylarında tanıtılması planlanan Robotaksi projesi ile ilgili detaylar bu yazımızda!

Tesla’nın CEO’su Elon Musk yine büyük çaplı bir yenilik ile gündeme damgasını vurdu. Yaz aylarını işaret ederek Tesla’nın üstünde çalıştığı yeni projeyi duyurdu. Bu proje kapsamında Tesla’nın Robotaksi adı verilen otonom sürüş destekli taksiler üstünde çalıştığı bilgisi paylaşıldı.

Peki, Tesla Robotaksi nedir? Özellikleri neler? Ne zaman tanıtılacak ve fiyatı ne kadar olacak? İşte, Tesla’nın arkası kesilmeyen dev girişimlerinden Robotaksi hakkında bilmeniz gereken detaylar!

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?
Otomobil

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?

Tesla fiyat listesi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla tarafından piyasaya sürülen otomobilerin ne kadar ücrete satıldığı hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlıyor.

Tesla Robotaksi Nedir?

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Tesla’nın iptal olan uygun fiyatlı araç projesinin gündeme gelmesinden sadece birkaç saat sonra Robotaksi isimli yeni proje ile ilgili paylaşım yaptı. 

2016 yılından beri Elon Musk’ın aklında olan bu proje sonunda hayata geçiyor. Direksiyonsuz ve pedalsız, kendi başına gidebilen tam otonom araç hayaline bir adım daha yaklaşıyoruz.

Musk’ın paylaştığı bilgiye göre bu yıl tam otonom olmasa da insan kontrolünde kendi kendine sürüş özelliğine sahip olan Robotaksi’nin tanıtımı yapılacak.

Tesla Robotaksi Özellikleri

İlk etapta tamamen kendi kendine gidebilen bir araç konsepti zorlayıcı bir girişim olarak belirtiliyor. Tesla’nın ABD ve Çin’de kısıtlı biçimde kullanılan sürücüsüz araçlarının ardından otopilot özelliğine sahip olan Robotaksiler’in yollara çıkması gündemde.

Bu araçlar ilk etapta insan gözetiminde ve müdahale edilebilir biçimde tasarlanacak. Yazılım güncellemeleri sayesinde araçlardaki otonom faaliyetlerin daha gelişmiş bir seviyeye taşınması planlanıyor.

Projenin varmak istediği esas nokta ise otonom biçimde taksicilik yapabilen araçların, sahipleri için etkili bir gelir kaynağı olması. Sürücüye ihtiyaç duymadan robot taksilerle insanların bir yerden bir yere güvenli biçimde gidebiliyor hale gelmesi hedefleniyor.

Tesla Cybertruck Özellikleri ve Fiyatı
Otomobil

Tesla Cybertruck Özellikleri ve Fiyatı

Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticileri arasında yer alan Tesla, dün gerçekleşen bir etkinlikte Tesla Cybertruck’ı tanıttı.

Tesla Robotaksi Fiyatı 

Henüz lansmanı yapılmadığı ve muadili bir proje olmadığı için fiyat konusunda net bir rakam vermek mümkün değil. Elektrikli araç devi Tesla’nın bu taksileri öncelikli olarak nerede ve ne kadarlık bir etiketle satışa sunacağı şu an için belirsiz.

Tesla Robotaksi Çıkış Tarihi

Elon Musk, X üzerinden yaptığı paylaşımda Robotaksiler’in tanıtımı için net bir tarih verdi. 8/8 şeklinde yaptığı paylaşımdan anladığımız üzere aracın 8 Ağustos tarihinde tanıtılması planlanıyor.

Sizce Robotaksi projesi başarılı bir şekilde hayata geçirilebilecek mi? Sürücüsüz taksi hayalinin gerçekleşmesi ne kadar zaman alır? Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!

YORUMLAR