Google Sorununda Gelişme: Huawei'ye Dönüş Başlıyor Mu? - Huawei nova 12s İncelemesi

Çok şık bir görünüme sahip olan Huawei nova 12s neler sunuyor? Huawei nova 12s incelemesi ile telefon hakkında merak edilen soruları yanıtlayacağız.

Huawei nova 12s incelemesi ile yeni akıllı telefon modelinin neler sunduğuna yakından göz atacağız. Yeni telefon kamera performansı, büyüleyici ekranı ve hızlı şarj teknolojisiyle dikkat çekiyor.

Huawei nova 12s İncelemesi

Telefonun öncelikle çok şık bir görünüme sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. "Yıldız Yörünge Halkası" olarak isimlendirilen tasarım, nova serisi akıllı telefonlar için özel olarak geliştirildi. Bu tasarım, arka kameraları etkileyici bir görünüme kavuşturuyor.

6,7 inç ekran büyüklüğüne sahip olan Huawei nova 12s, OLED ekran üzerinde 2412 x 1084 piksel çözünürlük, 1440Hz PWM karartma, P3 renk gamı, HDR teknolojisi, 300Hz dokunmatik örnekleme hızı ve 120Hz yenileme hızı sunuyor.

P3 renk gamı ve HDR teknolojisi, canlı ve net görüntüler elde edilmesine yardım ediyor. Yüzde 93,4 ekran gövde oranı ve ekran özellikleri, telefon üzerinden dizi, film veya video izleme deneyimini bambaşka boyuta taşıyor.

Telefonun arka tarafında 60 megapiksel çözünürlüğünde ultra görüş kamerası ve 8 megapiksel çözünürlüğünde ultra geniş makro kamera bulunuyor. Arka kamera çekim modları arasında odak takibi, portre videosu, gece, süper makro dahil olmak üzere pek çok mod yer alıyor.

Ultra görüş kamerasında RYYB renk filtresi, QPD tam piksel hassas odaklanma, 10 kanallı renk sıcaklığı sensörü ve Lazer odaklama sensörü yer alıyor. XD Portre algoritmasını içeren kamera, arka plan için doğal bulanıklık efekti sunuyor. Bu efekt, fotoğrafta öne çıkmanıza imkân tanıyor.

RYYB renk filtresi, düşük ışık koşullarında bile başarılı görüntüler elde edilmesine yardım ediyor. Ayrıca Yapay Zekâ Görüntü Sabitleme (AIS) ve dijital yakınlaştırma desteği de mevcut.

Telefonda 60 megapiksel ön kamera bulunuyor. f/2.4 diyafram açıklığına sahip kamera 100 derece görüş alanı sunuyor. Geniş görüş alanı, birden fazla kişiyle yapılan selfie'lerde önemli bir avantaj sağlıyor.

Yüksek çözünürlüklü ön kamera, portre çekimlerinde yüz hatlarının net çıkmasına olanak tanıyor. Düşük ışıkta da başarılı bir performans sergileyen ön kamera 4K video kaydı yeteneğiyle dikkat çekiyor.

Telefon ekran ve kameranın yanı sıra hızlı şarj performansıyla da öne çıkıyor. 66W Huawei SuperCharge Turbo 2.0 teknolojisini destekleyen cihaz yalnızca 15 dakikada %0'dan %60'a kadar şarj olabiliyor. Dolayısıyla bu özellik, zamandan önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlıyor.

Şarj işlemi için uzun süre boyunca beklemenize gerek bırakmayan cihazda 4.500 mAh batarya kapasitesi bulunuyor. 168 gram ağırlığında olan telefon 6,88 mm kalınlığında. Böylece telefon rahatça taşınabiliyor ve sorunsuz şekilde kullanılabiliyor.

nova 12s modeli EMUI 14 işletim sistemiyle beraber geliyor. Bu işletim sistemi, kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyan yenilikler sunuyor. SuperHub 2.0 teknolojisi, dosyalarınızı birden fazla cihaz arasında pratik şekilde aktarmanıza ve toplu olarak düzenlemenize imkân tanıyor.

Sezgisel gösterge tablosu, cihazdaki uygulamaların kişisel verilerinize ne sıklıkla eriştiğini görmenizi sağlıyor. Cihaz koruma özelliği ise virüs ve spam taraması yapabiliyor ve kötü amaçlı uygulamaları tespit edebiliyor.

Huawei EMUI 14 ile artık Google uygulamaları direkt olarak AppGallery mağazası üzerinden, ekstra işleme gerek kalmadan yüklenebiliyor. Yani Google Play'e doğrudan AppGallery üzerinden aratılarak ulaşılabiliyor ve istenen uygulamalar kolayca indirilebiliyor.

Google uygulamaları doğrudan telefon üzerinden çalışıyor. Artık sanal cihaz kurulumu gerekmiyor. Popüler anlık mesajlaşma hizmeti WhatsApp direkt olarak Google Drive'a yedeklenebiliyor. Şu anda 30 adet uygulama doğrudan destekleniyor.

Bu uygulamalar arasında Google, YouTube, YouTube Music, YouTube Kids, Google Calendar, Google Meet, Gmail, Google Sheets, Google Docs, Google Slides, Google Drive, Google Classroom, Google One, Google Home, Google Contacts, Google Maps, Google Photos, Gboard, Google Chrome, WhatsApp, WhatsApp Business, Facebook, Messenger, Instagram, Reddit, Pinterest, Discord, Waze, Navigation, Spotify ve X (eski adıyla Twitter) yer alıyor.

Bunlar haricindeki diğer uygulamalar istenirse AppGallery üzerinden Google Play araması yapılarak, doğrudan Google Play üzerinden telefona yüklenebilir. Bu aşamada GBox yüklenmesi istenebiliyor fakat GBox da artık farklı çalışıyor.

Herhangi bir üçüncü taraf buluta veri gönderilmesine gerek kalmadan doğrudan ve yalnızca cihaz üzerinde çalışıyor. Bunun yanı sıra yüklenen uygulamalar GBox içerisine değil, doğrudan akıllı telefona yükleniyor.

Editörün Yorumu

Huawei nova 12s modeli yüksek çözünürlüklü ön kamerası, etkileyici ekranı, şık tasarımı ve 66W Huawei SuperCharge Turbo 2.0 hızlı şarj teknolojisiyle kendisine hayran bırakıyor.

Telefonun ön ve arka kameralarında yer alan özellikler hem video hem de fotoğraflarda başarılı görüntüler elde edilmesine yardım ediyor. Bu, kamera deneyiminin üst seviyeye taşınmasına olanak tanıyor.

Cihazın 15 dakikada %60 seviyesine kadar şarj olabilmesi de zamandan önemli ölçüde tasarruf edilmesini sağlıyor. Simetrik stereo çift hoparlör sistemi ise müzik dinlemeyi, film ve dizi izlemeyi ve oyun oynamayı oldukça keyifli hâle getiriyor.

Sonuç olarak yeni bir telefon satın almak istiyorsanız Huawei nova 12s modelini tercih edebilirsiniz.

Huawei nova 12s Özellikleri

  • Ekran Boyutu: 6,7 inç
  • Ekran Çözünürlüğü: 2412 x 1084 piksel
  • Ekran Teknolojisi: OLED
  • Ekran Yenileme Hızı: 120Hz
  • Ekran Gövde Oranı: %93,4
  • İşlemci: Snapdragon 778G 4G
  • Batarya Kapasitesi: 4500 mAh
  • Hızlı Şarj: 66W Huawei SuperCharge Turbo 2.0
  • Depolama: 256 GB
  • Arka Kamera: 50 MP + 8 MP
  • Ön Kamera: 60 MP
  • İşletim Sistemi: EMUI 14
  • Kalınlık: 6,88 mm
  • Ağırlık: 168 gram

Huawei nova 12s Fiyatı

Huawei mağazasında nova 12s modeli 4.999 TL değerindeki FreeBuds 5 kablosuz kulaklık ve 2.599 TL değerindeki 12 ay ekran hasarı garantisi hediyeleriyle birlikte 24 bin 999 TL fiyat etiketiyle satılıyor. Birlikte alımda 1.500 TL indirimli Watch GT 4 akıllı saat fırsatı mevcut.

Huawei mağazasında ayrıca 800 TL kupon fırsatı ve Akbank ile 3 ay alışveriş kredisi fırsatı da bulunuyor.

YORUMLAR