WhatsApp, Kendi Kamerasına Yeni Özellik Ekliyor: Uygulamadan Kayıt Almak Kolaylaşıyor!

WhatsApp, kullanıcılarına kendi kamerasını daha rahat ve kolay kullanabilmeleri için yeni bir özellik ekliyor. Bu özellik nasıl kullanılacak? İşte detaylar!

Geçen sene WhatsApp, iOS kullanıcıları için yayınladığı bir güncelleme ile birlikte uygulama içerisinde eller serbest video kaydetme özelliğini kullanıma sunmuştu. Böylece kullanıcılar düğmeye basılı tutmak zorunda kalmadan daha kolay bir şekilde video kaydı alabilmeye başladılar.

WhatsApp, kamera kullanımında daha rahat hareket edilebilmesi için yeni seçenekler eklemeye odaklanıyor. WaBetaInfo'nun fark ettiğine göre iOS için yeni beta güncellemesi yapıldıktan sonra kamera için yakınlaştırma özelliği kullanıma sunuluyor.

WhatsApp, Kamera Yakınlaştırma Özelliği Nedir?

Beta kullanıcılarının şu anda test ettiği özellik, kullanıcılara yakınlaştırma imkanını sorunsuz bir şekilde ayarlamalarını sağlayan bir buton şeklinde geliyor. Paylaşılan ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere video kaydını başlatma tuşu ve ön/arka kamera ayarlama tuşunun ortasında yakınlaştırma tuşu yer alıyor.

Şu an kullanıcılar kayıt yaparken görüntüyü yakınlaştırmak için kamera tuşuna basılı tutarak aşağı ve yukarı kaydırma hareketini yapmak zorunda kalıyor. Ancak gelecek olan bu yeni özellik sayesinde tek bir hamle ile yakınlaştırma yapmak mümkün olacak.

WhatsApp Gelen Fotoğraflar Galeride Gözükmüyor, Nasıl Düzeltilir?
NASIL YAPILIR

WhatsApp Gelen Fotoğraflar Galeride Gözükmüyor, Nasıl Düzeltilir?

Kullanıcılar, WhatsApp'ta başkası tarafından gönderilen medya dosyalarının otomatik olarak galeriye kaydedilmemesi durumunda WhatsApp gelen fotoğraflar galeride gözükmüyor, çözümü nedir sorusunun cevabını araştırıyor.

Kamera yakınlaştırma özelliği hem video hem de fotoğraf çekimlerinde kullanılabilecek. İlk aşamada iOS için gelecek olan güncelleme, önümüzdeki günlerde tüm iPhone kullanıcılarına sunulmuş olacak. Android kullanıcılarının bu özelliği ne zaman alacağı ise henüz belli değil.