Türkçe Dil Desteği Bulunan Grok, Daha Fazla Kullanıcının Erişimine Açıldı!

Üretken yapay zeka sistemi Grok, daha fazla X Türkiye kullanıcısının erişimine açıldı. İşte detaylar!

2023 yılının kasım ayında tanıtılan ve Elon Musk’un yapay zeka şirketi xAI tarafından geliştirilen Grok, X Türkiye kullanıcıların erişimine açıldı.

Hâlâ beta aşamasında olan ve ücretli X abonelerine özel olarak sunulan Grok, Türkçe dil desteği ile artık daha fazla kullanıcı tarafından kullanılacak.

Grok, Artık Daha Fazla Kullanıcıya Sunuldu

Türkiye’de açık olan ve beta süreci devam eden X abonelerine özel olan sohbet botu Grok, OpenAI imzalı ChatGPT kadar güçlü olmasa da geliştirme çalışmaları aktif şekilde devam ediyor.

Grok kısa süre önce X’e getirilen haber özetleriyle gündeme gelmişti. Şimdilik sadece web ve iOS tarafında yer alan bu özelliğe, “Keşif” sekmesinden erişim sağlanabiliyor.

Şu anda sadece Premium kullanıcılara özel olan altyapı, Grok’u kullanarak popüler haberler ve içerikler hakkında özetler sunuyor, bu sayede yaşanan gelişmelerin hızlıca takip edilmesini sağlıyor.

Grok, Türkiye kullanıcıları tarafından X’in Premium versiyonunda aylık 150 TL, Premium+ versiyonunda ise aylık 300 TL karşılığında kullanılabiliyor.

Elon Musk'ın Yapay Zekası: Grok (xAI) Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Elon Musk'ın Yapay Zekası: Grok (xAI) Nedir? Nasıl Kullanılır?

Son zamanlarda ChatGPT’ye rakip olarak birçok uygulama geliştirildi. Şimdi ise alternatif bir yapay zeka aracı Elon Musk’tan geliyor. xAI’nin ilk yapay zeka aracı olarak tanıtılan ‘Grok’ ile ilgili elde edilen bilgiler gündeme damgasını vuruyor.

Konuyla ilgili “Grok’un küratörlüğünü yaptığı X’teki Hikayeler ile dünyanın ne hakkında konuştuğunu görün.” açıklamasını yapan şirket, Grok’u ileride farklı platformlarda da kullanmak istediğini belirtti.