iPad için 14 Yıllık Hasret Sona Eriyor!

iPad kullanıcılarının 14 yıldır beklediği hesap makinesi uygulaması için sevindirici haber geldi. İşte iPadOS 18 ve macOS 15 sürümleri ile yaşanacak gelişmeler!

Daha önce bir iPad sahibi olmadıysanız, satın alıp kullanmaya başladığınızda ilk günlerde hesap makinesi uygulamasının olmayışı dikkatinizi çekecektir. Varsayılan olarak yüklü gelmiyor herhalde diyerek App Store'a girdiğinizde de Apple'ın hesap makinesi uygulamasını göremeyeceksiniz, çünkü yok!

iPadOS 18, Hesap Makinesi Uygulamasıyla Gelecek!

iPad'de neden hesap makinesi yok? sorusuna birbirinden farklı cevaplar verilirken, Apple'a yakın kaynaklara göre cihazın piyasaya sürülmesinden 14 yıl sonra nihayet iPad için Hesap Makinesi uygulaması geliyor.

iPadOS 18 güncellemesini alacak tüm iPad modellerinin hesap makinesine kavuşacağı ve 10 Haziran günü Apple WWDC etkinliğinde tanıtılacağı dile getiriliyor. Geçen hafta ortaya çıkan sızıntılarda macOS 15 sürümünün Notes uygulamasıyla entegrasyona sahip yenilenmiş bir hesap makinesi uygulaması sunacağı belirtildi.

Yeniden boyutlandırılabilir yapıdaki hesap makinesinin, son hesaplamaları listeleyen bir kenar çubuğu ve daha fazlasını içereceğini dile getiriliyor. Yani Apple hem Mac modelleri için hem de iPad'ler için hesap makinesi konusuna el atacak gibi görünüyor.

WhatsApp iPad'de Nasıl Kullanılır?
NASIL YAPILIR

WhatsApp iPad'de Nasıl Kullanılır?

Eğer yeni bir iPad satın aldıysanız ve App Store'a girip anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı aradıysanız, uygulamanın mağazada yer almadığını fark etmişsinizdir.

14 yıllık hasretin sona ermesi iPad kullanıcılarını sevindirecek bir gelişme, fakat halen iPad için geliştirilmiş bir Instagram ve WhatsApp'a da ihtiyaç olduğu ortada.

YORUMLAR